Kursus i teamudvikling

22. maj 2019 By Eskild Strudsberg

Kursus i teamudvikling

Her i firmaet, hvor jeg er ansat, har vi en halvårlig tradition. Vi tager på teambuilding kursus (her) hver 6. måned. Det er en tradition, jeg har været med til at udvikle over de sidste 10 år. Det er super godt for firmaet, at vi kommer på de kurser, fordi vi har ret stor udskiftning i medarbejderne. Det er et callcenter, og de fleste af de ansatte er studerende. De tager jobbet for at tjene penge til studierne og studielivet, men de bliver ikke hos os flere år. Forståeligt. De vil gerne videre i deres karriere. De af os, som har været her i flere år, har arbejdet os op til stillinger med større ansvar. Men det er vigtigt for firmaet, at alle har det godt på arbejdspladsen med kollegaerne og med arbejdet. Arbejdet kan nemlig i perioder være meget – ja utroligt – stressende.

Teambuilding er ikke pop

Vi har fundet ud af, at teambuilding kurserne er et rigtig godt instrument til at få glade medarbejdere, som også viser forståelse, hvis en enkelt kollega har en dårlig dag. Det sker nemlig. Og så skal teamet hjælpe ham eller hende. Vi har set, at teambuilding kurserne også virker på tværs af de små arbejdsteam, som vi arbejder i til hverdag.

Vi forsøger at arrangere kurserne, så de indeholder forskellige teambuilding aktiviteter. Det kan være alt fra at bage kager til at skulle overleve i en skov i en weekend. Det kan også være forskellige spil og opgaver, som medarbejderne skal løse i fællesskab eller i konkurrence med hinanden.

De – kurserne – plejer at være en stor succes. Især nye medarbejdere, som ikke har været med før, kommer ofte hen til mig og siger, at det har været en fed oplevelse for dem, og at de er glade for at have lært os, og deres kollegaer bedre at kende.
Faktisk var der, engang en pige, hun læste vistnok psykologi, som var så glad for at have været på teambuilding kursus, at hun erklærede, at hun ville aldrig sige op herfra. Det gjorde hun dog, lige efter hun havde bestået sin afgangsprøve. Men hun blev faktisk hos os i 5 år. Sjældent syn, i vores branche.

Ledergrupper skal med!

Når vi har været på et kursus i teamudvikling, så går jeg straks i gang med at planlægge det næste. Jeg forsøger at lægge kurserne, så der er mulighed for, at nogle af teambuilding aktiviteterne kan foregå udendørs. Vi har nemlig set, at når kursusaktiviteterne sker udendørs, så bliver deltagerne meget gladere. Det har måske noget at gøre med, at de får frisk luft i hjernen den dag, hvor kurset bliver holdt. Og den glæde, de oplever, tager de med på arbejdet. Det gælder faktisk også for cheferne – altså for de ledere, der lærer nyt om teams, samarbejde og udvikling på det specielle kursus, der er sammensat for netop ledere: https://goteam.dk/teambuilding/ledergruppe

Derfor prøver jeg at få kurserne lagt i foråret og i det tidlige efterår. Vejret skal helst ikke være for varmt, men det skal heller ikke øse ned. Det er ikke så sjovt at skulle bruge sin krop, når det er koldt, og regnen står ned i stimer. Det kan også føre til ulykker, især hvis nogle af aktiviteterne er fysisk meget krævende.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *