Nyt hus uden lån

21. maj 2019 By Eskild Strudsberg

Nyt hus uden lån

Jeg har vundet! Ja, det er sandt. Jeg har været så heldig. Jeg har vundet i lotto. 7 mio. kroner. Du tror, det er løgn, men det er det ikke. Det er selvfølgelig løgn. Gas. Jeg har ikke vundet 7 millioner. Hvis jeg havde det, så sad jeg jo ikke her.

Men hvis nu at jeg havde vundet 7 millioner kroner, hvad ville jeg så gøre med dem? Én ting er sikker: Jeg ville først bruge en masse penge på at købe luksusting til mig selv. Dernæst ville jeg overveje at købe en lejlighed – kontant – inde i citycentrum. Helst med god udsigt til nogle grønne områder eller til noget vand. Dernæst ville jeg sikkert rejse rundt i verden i 3 – 4 måneder. Og så er pengene nok brugt, og jeg er tilbage, hvor jeg skal søge om lån uden kreditvurdering – ha ha 🙂

Ingen brug for boliglån

Men tanken om at få en bolig, som er lækker, og som ligger godt, er meget tiltrækkende. Jeg tænker, at jeg ikke ville behøve at få boliglån og den slags. Jeg har det dårligt med at føle mig stavnsbundet af gæld, så hvis jeg bare kunne smække 5 millioner på bordet og købe lejligheden uden banklån, så ville det være perfekt.
På den anden side, mange af mine venner, som har købt bolig inden for de sidste par år, har ikke problemer med deres boliglån. De tager det stille og roligt. De undersøger, om de kan få fradrag og den slags. De udnytter nye tiltag, som regeringen indfører – fx håndværkerfradrag til at forbedre deres bolig med. Og de bygger en fremtid op for deres familie omkring huset eller lejligheden, de har købt.

Jeg bor alene

Jeg har valgt at leve alene. Så jeg har ikke brug for at bygge rede. Jeg har ingen, som skal arve noget efter mig. Så i virkeligheden er det vist ikke nogen god idé, at jeg tænker i baner omkring køb af fast ejendom. Jeg kunne godt finde på at købe en lejlighed, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det vist mere, fordi jeg gerne vil kunne sige til venner og bekendte, at jeg har gjort det end det egentlig er, fordi jeg har behov for det.

Så det bliver en omprioritering, når jeg vinder 7 millioner kroner. Jeg skal ud og rejse – i lang tid. I stedet for at optage et boliglån, som renterne af min formue og investeringerne, jeg vil lave, betaler af på, vil jeg måske hellere bare have lov til at leve, sådan som jeg gør nu. Stille og roligt. Have pengene investeret, så jeg kan betale huslejen og gøre, hvad det passer mig. Når det passer mig. Og hvis jeg vil, så kan jeg jo altid ændre mening. Så ja, hvis jeg vinder en stor pose penge, så skal de investeres, så jeg kan gøre, hvad jeg vil uden at have et pres, der går ud på, at jeg skal betale regninger, sørge for mig selv og lægge til side til en svær periode. Sådan er det! Og så kan alle andre fortælle mig, at jeg begår en fejl i ikke at investere i fast ejendom. Jeg er ligeglad. Det handler om, at jeg skal have det godt. Ultra egoistisk. Måske. Men realistisk.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *