Lær dine børn at spare med disse 6 pengeråd!

25. september 2018 By Admin

Lær dine børn at spare med disse 6 pengeråd!

Denne artikel er udarbejdet af Samlino.dk.

Alle forældre bør lære deres børn om vigtigheden i at have styr på sin økonomi, men det er dog ikke sandheden for alle forældre i Danmark.

Som konsekvens af dette lever flere deres voksne liv i gæld eller fra løncheck til løncheck. Derfor bør man lære sine børn om økonomi så tidligt som muligt, så man giver dem en start på livet, hvor de forhåbentlig har et solidt økonomisk grundlag for deres voksne liv.
Derfor har vi herunder listet 8 pengeråd, som enhver forælder bør give til sine børn.

Gode ting kommer til dem, som venter!

Det er essentielt at lære sine børn om vigtigheden af tålmodighed og langsigtede belønninger. Hvis et barn i en tidlig alder lærer, at det kan betale sig at spare op i stedet for at bruge pengene på forbrug, så skal de nok kunne klare sig fint senere i livet. Et fantastisk eksempel, på at det kan betale sig at være tålmodig, er ved at sætte sine penge ind på en højrentekonto. På en sådan konto får man nemlig et højere afkast, da man binder sine penge i en længere periode og dermed får en højere rente.

Giv ikke efter for dine børns plagen!

Det er vigtigt, at man ikke giver efter for sine børns plagen, men i stedet lærer dem, at man skal yde, før man kan nyde. Statistisk set er der enormt mange unge mennesker, der er registreret i RKIs register over dårlige betalere, hvilket understreger den nuværende trend, der udtrykker, at unge typisk ikke har styr på deres private økonomi. Derfor argumenterer flere yderligere, at man ikke bør betale børn for at lave huslige pligter, da dette ikke lærer dem værdien af hårdt arbejde.

Forbered dine børn på det værste!

Børn går i uvished om, hvor meget deres forældre sparer op eller bruger på forsikring, og derefter skal man forklare dem om vigtigheden af at være godt forsikret samt at have en opsparing til uforudsete udgifter. Det er desværre således, at mange unge mennesker sparer forsikringerne væk, fordi de ganske enkelt prioriterer andre ting, hvilket blot medfører, at de er mere sårbare over for tab og uforudsete udgifter. Derfor skal man lære sine børn at være forberedt på det værste – og håbe på det bedste -, så de i deres voksne liv ikke bliver overrumplet af uforudsete, høje udgifter.

Dine børns kreditkort er ikke deres legetøj!

Børn skal lære i en tidlig alder, at kreditkort ikke er gratis, men at de tværtimod kan koste enormt mange penge at benytte. I dag kan selv børn få kreditkort, og derfor er det vigtigt at lære dem om de helt basale ting, man skal vide, når man ejer et kreditkort, for ellers kan de nemt havne i gæld lige pludselig. Selv de basale ting er nemlig vigtige at forklare dem, for undersøgelser viser, at 2 ud af 3 danskere mener, at folkeskoleelever ikke lærer nok om privatøkonomi i skolen.

Ingen er perfekte!

Til slut er det vigtigt at forklare dine børn, at det er helt okay at lave fejl, hvis man blot lærer af sine fejl i stedet for at begå de samme fejl igen. Hvis man lærer børn om økonomi og lader dem begå fejlene tidligt, så er de godt rustet til at have styr deres fremtidige liv og økonomi. Når først man har styr på sin økonomi, har man nemlig mere overskud til at leve livet.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *