Loppefrøskaller hjælper mod træg mave

16. november 2018 By NannaKasper

Loppefrøskaller hjælper mod træg mave

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller går under navnet psyllium. Psyllium er en form for fiber, som kommer fra plantefrø. Loppefrøskaller hjælper til en god og behagelig mavefornemmelse. Undersøgelser viser også, at de små, sunde skaller er gavnlige for både hjerte og bugspytkirtel.

Din bedste ven på badeværelset

Psyllium har den fantastiske egenskab, at det suger vand i din mave og forårsager gunstige tarmbevægelser og opretholder en sund fordøjelse. Psyllium loppefrøskaller skaber naturlige forhold ved et regulært flow i dine tarme, så du kommer af med det, du skal – hver gang.

De fleste oplever desuden tilstande af hård mave eller diarré, og loppefrøskallerne kan hjælpe effektivt og hurtigt på dagen, hvor det måtte opstå. Hård mave kan være direkte smertefuldt, og derfor er loppefrøskaller en god måde at skabe en afbalanceret tarmflora. På den måde undgår du eksempelvis også hæmorider og andre lidelser i forbindelse med hård mave.

En sund tarmflora består også af gode bakterier, hvilket også er essentielt for et sundt og velfungerende immunsystem og immunforsvar. Psyllium loppefrøskaller er prebiotiske fibre, som er et substans som er nødvendigt for at skabe sunde forhold, med gode bakterier, i dine tarme. På den måde bliver din krop optimalt klædt på til at bekæmpe infektioner, reducere inflammation og opretholde sundt væv og sunde celler.

En undersøgelse viser også, at kræftpatienter, som oplever diarré, kan nedsætte diarréen og i stedet skaber en fastere afføring hos kræftpatienter, som er under et forløb med kemoterapi.

Dit hjerte vil takke dig

Undersøgelser viser, at et regelmæssigt indtag af psyllium loppefrøskaller kan hjælpe med at holde styr på kolesterolniveauer. Det er vigtigt for alle, og især for personer over 50 år, at opretholde et sundt kolesterolniveau. Det kræver blot seks ugers dagligt indtag af psyllium for at sænke kolesteroltallet hos personer som er overvægtige eller lider af fedme. Helt uden mærkbare bivirkninger eller sideeffekter.

Hvis du har været hos din læge og fået at vide, at du skal tænke på- og holde øje med dit kolesteroltal, kan du passende spørge din læge, om det vil være en god idé at tilføje psyllium til din daglige rutine.

Psyllium kan også sænke risikoen for hjertestop. Loppefrøskallerne kan også sænke dit blodtryk, forbedre lipidniveauer samt styrke hjertemusklerne.

Vil du tabe dig?

Mange mennesker har et fokus på at holde en sund vægt. Hvis du vil tabe dig, kan psyllium hjælpe dig med sat nå dit mål. Psyllium absorberer væske i kroppen og svulmer op som en masse små geleklumper. Det kan give en mæthedsfølelse – især hvis du indtager det, inden du skal spise et måltid. På den måde hjælper det dig naturligt til at have kontrol over mængden af mad, du indtager.

Hvis du ønsker at tabe dig, kan du altså passende spørge din læge, om et dagligt indtag af psyllium er en god strategi og medhjælper til dette.

Diabetes

De fleste med diabetes holder konstant øje med, hvad de indtager af madvarer, for at opretholde en sund balance mellem insulin- og blodsukkerniveau. Nogle undersøgelser viser, at denne balance kan hjælpes på vej med et regelmæssigt indtag af psyllium loppefrøskaller.

En undersøgelser viser, at 5 gram psyllium dagligt kan hjælpe patienter med type 2 diabetes til at kontrollere deres blodsukkerniveau.

Er der nogle forholdsregler?

De fleste oplever ikke nogle problemer i forbindelse med et indtag af psyllium loppefrøskaller. Det er derfor generelt sikkert at indtage op til 5-10 gram tre gange om dagen uden at opleve seriøse eller alvorlige bivirkninger eller sideeffekter. Det er dog normalt at opleve milde kramper, luft i maven og oppustethed.

Psyllium loppefrøskaller kan også forsinke optagelsen af noget medicin. Psyllium betragtes selv som et naturlægemiddel, og det anbefales ikke at indtage det med andet medicin eller andre lægemidler.

I meget sjældne tilfælde kan man opleve allergiske reaktioner som udslæt, kløen eller åndedrætsbesvær. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl.

Overordnet set er der ingen bemærkelsesværdige bivirkninger ved at indtage psyllium loppefrøskaller, men der kan opstå allergiske reaktioner hos de personer, som er overfølsomme over for fibre.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *