Fristende kurser i LEAN

20. november 2018 By Eskild Strudsberg

Fristende kurser i LEAN

Det bliver mere og mere populært at indføre LEAN i virksomheder. Det kan være en svær start at finde ud af, hvad LEAN kan gøre for en virksomhed, men mange, som har været på et LEAN kursus, vender tilbage med kæmpe motivation og gode værktøjer, de kan bruge i deres arbejdsdag. LEAN kurser udbydes af konsulenter, og det er muligt at få et skræddersyet LEAN kursus.

Typer af LEAN kurser

Der er rigtig mange LEAN kurser, men det er muligt at lave en grov inddeling:

Kurserne udbydes oftest til produktions-, service- og administrationsvirksomheder

Du kan finde LEAN kurser inden for mange forskellige områder. Det kan for eksempel være: Logistik, salg, indkøb og detailhandel, sundhedssektoren, miljøsektoren
Ja, det er også muligt at komme på et LEAN kursus i personlig effektivitet!

Ja, det er mange felter, og det har naturligvis noget at gøre med, hvordan den enkelte organisation er opbygget.
Fælles for alle kurserne er, at de alle handler om at effektivisere processerne, vi arbejder i. Det kan for eksempel være et LEAN kursus i miljøområdet, som går ud på at få virksomheden til at effektivisere deres forbrug af ressourcer og samtidig også reducere spild, fx spildevand.
Det kan også være et LEAN kursus i personlig effektivitet, som giver dig værktøjer til at blive mere produktiv på jobbet. Fx kan du få gode tips til, hvordan du holder dit koncentrationsniveau oppe, eller får lært, hvordan du kan strukturere din arbejdsdag, så din effektivitet forbedres.

Undervisningsformen

Undervisningsformen, som LEAN kurserne følger, varierer også. Kurset kan blive udbudt som E-learningskursus. Det kan også hænde, at det udbydes som et 2 til 8 dages kursus, hvor I får undervisning, der veksler mellem teori og workshops. Varigheden afhænger af kursets indhold.

Nogle undervisere giver kurser, der er bygget op som en blanding af de forskellige former. Det kan medvirke til, at rejseomkostninger formindskes. Og med E-learning kan du oftest selv vælge, hvornår du vil arbejde med kurset. På den måde er du selv herre over din tid.
Andre igen tilbyder kurser hjemme på virksomheden. Det kan betyde en stor besparelse på udgiften til kurset.

Hvis du er på vej ind i et LEAN projekt, så kan det også være, at du bliver så begejstret, at du gerne vil uddanne dig selv til at blive ekspert i LEAN. Det kan du også få LEAN kurser i. Ofte er uddannelsen bygget op af moduler. Normalt skal du starte med et introduktionsforløb, som giver dig en generel introduktion til LEAN. Det kan indeholde undervisning, om hvad LEAN er filosofiens principper og værktøjerne, du kan bruge. Det vil være en forudsætning for, at du kan komme videre til næste niveau, at du starter med introduktionsforløbet. Sådan fortsætter uddannelsen, til du har fået din eksamen, og kan blive certificeret.

Der tilbydes op til 5 forskellige certificeringer. Titlerne på certificeringerne er inspireret fra Japan, fordi Toyota var én af de allerførste virksomheder, der begyndte at indføre LEAN tankegangen.

Du kan få certificering som hvidt bælte, gult bælte, grønt bælte, sort bælte og som master sort bælte.
Får du master sort bælte certificeringen, er du virkelig en ekspert i LEAN.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *