Rynker er bare træls

30. marts 2022 By Eskild Strudsberg

Rynker er bare træls

Du har det ligesom mig: Du bryder dig ikke om alle de rynker, du har i ansigtet. Så er det sagt. Du har et job, hvor du arbejder uden for hver eneste dag. I alt slags vejr – og det kan altså ses på ansigtet – uanset hvor mange hudplejeprodukter, der smøres på panden, kinderne omkring øjnene, hagen, kæberne og halsen. Og du er slet ikke gammel. Kun midt i 40’erne. Det er ikke et glad ansigt, du står op til hver morgen, inden du skal på arbejde. Du spørger mig om, hvad du kan gøre, fordi du vil altså gerne se lidt bedre ud.

Prøv med Botox

Ja, jeg har kun et svar: Du kan undersøge, om en rynkebehandling med Botox vil være noget for dig. Men jeg vil også lige fortælle dig, at du nok ikke skal have alle dine rynker fjernet. Der er jo nogle smilerynker om øjnene, som er ganske charmerende. Og de vidner om glæden du finder i dit arbejde. Måske vidner de om den latter, I deler, når I ser hestene rulle sig i mudderet – eller når en af dine atleter vinder i en konkurrence.

Men tilbage til rynkebehandling. Du kan faktisk få fjernet en del af rynkerne. Det kræver bare, at du først bliver undersøgt af en speciallæge, som ved noget om rynker og behandlingen af dem. Du skal tale med ham om det, før du forlanger en behandling. Og du skal vide, at rynker er en del af livet. Vi får alle sammen rynker med alderen. Så nogle af rynkerne kan måske ikke fjernes fuldstændigt. Men med den rigtige behandling kan du altså godt komme til at rigtigt smuk ud igen.
Du vil få alt at vide om, hvad behandlingen går ud på, og hvordan den virker, når du taler med lægen første gang. Han vil give dig de nødvendige informationer om, hvordan, hvornår og hvad du skal være opmærksom på.

Ofte 2 behandlinger

Det er nemlig sådan, at en rynkebehandling ofte består af to forskellige behandlinger. Ingen af dem er operationer. Der er tale om, at rynker kan behandles med både botox og fillers. En filler er en behandling med en gel, som sprøjtes ind under huden. Der, hvor rynken er. Den fylder ligesom det hulrum, som danner rynkerne ud. En botox behandling gør noget andet: Botox sprøjtes ind ved nerverne, der får musklerne til at trække sig sammen. Det er denne sammentrækning af muskler, der bevirker, at man får rynker. Botox bevirker, at nerverne ikke sender signaler til musklerne om at trække sig sammen. Derved bliver der ikke dannet rynker som hurtigt.

Reparation og forebyggelse

Man kan sige, at fillers reparerer rynkerne. Botox forebygger rynkerne. Og det kan godt være, at din speciallæge vil anbefale dig, at du skal behandles med begge typer. Så måske skal der kun behandles med botox omkring øjnene, imens der måske skal behandles med fillers i panden eller andre steder. Det vil lægen kunne fortælle dig om. Han ved meget mere om, hvordan vores ansigtsmuskulatur fungerer og har selvfølgelig også erfaring med at fjerne rynker. Vi er jo mange, der har fået gjort noget ved rynkerne.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *