Smarte tæppefliser

21. september 2021 By Admin

Smarte tæppefliser

Som jobsøgende har min vejleder nede på jobcenteret anbefalet, at jeg søger alt, hvad jeg kan komme i nærheden af. Også selv om det er et job, som jeg i virkeligheden er overkvalificeret til. Så jeg søger og søger efter arbejde. Og ja, det har da også givet nogle halve resultater. Indtil videre har jeg været til 7 jobinterviews, men er blevet afvist, fordi jeg er overkvalificeret. Og ja, det kan vel være intimiderende for en selvlært mand at skulle ansætte en kvinde med Ph.D. i filosofi som sekretær. Så jeg kan godt forstå det. Men arbejdsmarkedet for filosoffer er meget snævert. Og jeg har indset, at jeg sikkert godt kan bruge mine kvalifikationer andre steder.

Nyt interview

I morgen skal jeg så til et nyt jobinterview. Det er i et stort medicinalfirma, hvor de har en in-house stresscoach. De har brug for en assistent til coachen. Jeg har skrevet i min ansøgning, at jeg tror, at jeg vil kunne bidrage til coachens arbejde med min viden om filosofi og om, hvordan etik og den generelle samfundsopfattelse kan komme i konflikt med kravene, der stilles i en travl hverdag. Jeg er lidt bange for interviewet. Jeg synes ikke selv, at jeg ved nok om hverdagsliv og stress. Men jeg har valgt at lade være med at tænke på det. Som min sagsbehandler på jobcenteret har sagt: Der er aldrig en helt 100% rigtig kandidat til et job.

Jeg vælger derfor at dulme min nervøsitet med et glas rødvin (den billigste jeg kan finde!). Jeg har forberedt mig så godt, jeg kan. Jeg forsøger at tænke på, hvad der er gået galt i de andre interviews jeg, har været til. Jeg vil faktisk meget gerne have det job. Jeg tror, jeg kan gøre det til et spændende job.

Jeg skal være realistisk

Jeg siger til mig selv, at jeg skal lade være med at drømme. Jeg skal være realistisk. Ærlig. Spørgende. Åbenhjertig. Sætter mig ved min PC og åbner Google Maps for 5. gang. Skriver adressen ind og tjekker, at jeg har den rigtige vejledning. Jeg skal jo dertil med offentlige transportmidler i morgen. Jeg kender ikke bygningen, men kan sikkert godt genkende den. Har set billeder af bygningen på Google. Tænker, at det bliver sådan noget med, at jeg skal sidde nede i en kedelig reception, hvor de har bløde tæppefliser  på gulvet i smarte farver, og vente i 15 minutter, førend jeg kan tage elevatoren op til 5. sal, og mødes med stresscoachen og HR-chefen. Har faktisk læst, at tæppefliser er geniale til erhvervsbrug i denne artikel.

Uha jeg er nervøs nu

Jeg begynder at ryste af angst og nervøsitet. Vil helst bare krybe ned under min dyne og blive der hele dagen i morgen. Dog. Jeg tager mig sammen. Lægger det pæne tøj frem, så det er klar til i morgen. Sætter mit vækkeur til at ringe tidligt nok. Sætter mig på gulvet foran mit TV apparat og begynder at lede efter en film. Tænker på, hvilken farve tæpperne på gulvene i bygningen, jeg skal besøge i morgen, har. Kan ikke helt koncentrere mig om filmen. Slukker for apparatet. Sætter mig i sofaen. Drikker endnu et glas vin. Går i seng. Ønsker mig selv held og lykke.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.