Ting, du skal huske, hvis du starter din egen virksomhed

14. december 2018 By Admin

Ting, du skal huske, hvis du starter din egen virksomhed

Flere og flere vælger at starte en virksomhed i en tidlig alder. Det kan være en webshop, der sælger tøj, en skobutik eller frisørsalon. Mulighederne er mange. Flere og flere ønsker at blive selvstændige og at være deres egen chef.

Der er rigtig mange ting, som man skal have styr på, når man åbner sin egen virksomhed. Derfor er det en god ide at lave en tjek-liste med alle de ting, som man skal have styr på inden, at man starter en virksomhed. Derefter er det bare at gå i gang med at undersøge de forskellige emner og sætte sig ind i tingene.

Noget af det første, man skal gøre, når man starter en virksomhed, det er at lave en forretningsplan. Forretningsplanen skal være ens røde tråd, som man skal holde fast i, når man fremover skal træffe beslutninger for sin virksomhed. Man skal også finde ud af navn til virksomheden, domæne og om hvilke forsikringer, at ens virksomhed skal have.

Få styr på selskabsskatten

En af de ting, som man skal huske, når man har sin egen virksomhed er, at man skal betale selskabsskat. Ligesom at vi som privatpersoner skal betale skat af vores indkomst, så skal ens virksomhed også betale skat. Der skal man huske på, at der er forskel på, selskabsbeskatning og virksomhedsskat. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i hvilken kategori, at ens virksomhed hører til.

Satsen for selskabsskat varierer fra år til år, men de sidste par år har den været faldende. Det kan være svært selv at skulle holde styr på alle reglerne omkring selskabsskat. Som fx om man kan udskyde selskabsskatten til det næste år. Hvis man selv ønsker at stå for selskabsskatten, så kan man fx søge på udskyd selskabsskatten til kommende år. Men man behøver ikke selv stå for alt det her med selskabsskatten.

Få hjælp til at holde styr på regnskabet

Mange vælger at hyre en revisor, der kan stå for alt ens regnskab i ens virksomhed. Det gælder hermed også selskabsskat osv. Der har været tale om, om Danmark skulle afskaffe selskabsskatten, fordi at selskabsskatten kan virke meget indviklet, og der er rigtig mange ting at sætte sig ind i, i forhold til selskabsskat.

Ved at ansætte en revisor, så er man dermed også sikker på, at man nu får det hele gjort ordentligt, og at skatten bliver betalt rigtigt osv. På nettet kan man finde lister over hvilke ting, som man skal have styr på, når man starter en virksomhed. Det kan være ens hjælpe-guide, når man skal til at sætte sig ind i det at starte en virksomhed.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *