Hvilken Macbook oplader bør man købe til sin Mac og Macbook

14. december 2018 By Admin

Hvilken Macbook oplader bør man købe til sin Mac og Macbook

Næsten alle mennesker er i dag afhængig af at have en bærbar computer enten på arbejdet, til studiet eller derhjemme. Og da mange er stærkt afhængig af den i hverdagen, er det vigtigt at der altid er en strømforsyning eller oplader, så man kan have kontakt med omverdenen, som på mail, sociale medier eller noget helt tredje. Apples egne bærbare pc’er, kaldt Macbook er blevet valgt af utroligt mange danskere, da de med deres minimalistiske design og brugervenlige styresystem bare er utroligt lækre at arbejde med dagligdagen.

Om man har en Macbook Pro, Macbook air eller anden model, betyder at man er dybt afhængig af Apples egne opladere, som i dag har navnene Magsafe 1, Magsafe 2 og de nyere USB-C opladeradaptere. De enkelte modeller af oplader til Macbook har et forskelligt stik, ligesom de også kommer i forskellig antal watt – den mængde strøm som de kan oplade ens Mac. Apples egne opladere, er dog utroligt dyre og starter ved 600kr og opefter. En oplader der ikke virker, eller som man har mistet er derfor en dyr affære. Der findes dog alternativer, som en kompatibel oplader til Macbook, som vi vil forklare i dette indlæg.

Kompatibel eller original Macbook oplader – hvad er forskellen

En original Macbook oplader, er hvid og har det ikoniske Apple ikon på siden af den. Samtidigt er den utroligt dyr, og ligger i prisklassen af en god middag for to.

En Kompatible oplader til Mac eller Macbook, har typisk det samme design, dog uden Apple’ logoet på siden. I dag er en kompatibel oplader til Macbook typisk så godt bygget, at der ikke vil være nogen forskel på den mængde strøm som de fører, og den hastighed det vil tage at oplade sin Macbook. Man skal dog være opmærksom, på den størrelse Macbook bærbar som man har. Hvis man er indehaver af en Macbook Air på 11 tommer, modsat for eksempel en Macbook Pro på 13 tommer, er det nemlig et forskellig antal Watt som ens oplader skal have. En Macbook air skal bruge 45 watt – mod en 13 tommer Macbook pro, som typisk bruger 60 eller 61 Watt.

Konklusion: Køb en kompatibel Macbook oplader, og spar flere hundrede kroner

Som før nævnt, er kompatibel oplader i dag, så avanceret opbygget at de er på samme niveau som Apples egne opladere. Men derfor har vi stadigt lavet den nedenstående oversigt, for at opsummere de fordele og ulemper som der er ved køb af de forskellige typer.

  • Original Magsafe 1, Magsafe 2 eller USB-C oplader fra Apple

Fordele: Høj kvalitet, sikker og udviklet specielt til Macbook.

Ulemper: Ligger i den dyreste ende af skalaen, forvent en pris mellem 600-850 Kr.

  • Kompatibel Macbook oplader

Fordele: Høj kvalitet – afhængig af producenter, sikker, langt mere prisvenlig – forvent mellem 200 og 350 Kr. Anbefaler klart at købe denne Macbook oplader her.

Ulemper: Vær opmærksom på de antal watt, som en kompatibel oplader kommer med. En oplader med mindre watt, end det anbefalede, vil typisk ikke være kraftig nok.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *