Original iPhone oplader – kan det betale sig at købe et originalt iPhone kabel

14. december 2018 By Admin

Original iPhone oplader – kan det betale sig at købe et originalt iPhone kabel

Som mange Apple brugere nok kender til, er den evige kamp om at finde et Lightning kabel af høj kvalitet, en meget svær opgave. Apples egne kabler er utroligt dyre, og holdbarheden er middel – de holder ikke til meget, og i en travl hverdag, hvor man har kablet med i tasken eller på arbejdet duer det altså bare ikke at stå uden strøm på sin iPhone eller iPad.

Men hvad bør man så gå efter, når man køber et nyt kabel til iPhone?

iPhone oplader med MFi certificering – er en MFi oplader løsningen?

Apple har deres eget certificeringsprogram, som de har kaldt navnet ”Made for iPhone”, og har forkortelsen MFI. Certificeringen bliver givet til alle producenter, som producerer mobiltilbehør til iPhone med Apples egne chips, processer og minimumsholdbarhed. Det vil altså sige, at hvis du køber en oplader til iPhone med et MFi mærke på kablet eller emballagen, kan du sikre dig at den indeholder originale dele.

Der findes mange MFi certificerede opladere, kabler, covers og andet udstyr til Apple enheder, men de kan være svære at se efter, i et marked som indeholder så mange forskellige typer mobiltilbehør – og utroligt mange uoriginale produkter.

MFi tilbehør er typisk en smule dyrere, da de originale dele man bruger har en høj indkøbspris og derfor en højere udsalgspris. Men en god huskeregel, er at alle iPhone kabler, som denne iPhone oplader med certificeringen fra Apple, indeholder den samme Lightning chip – og derfor spiller prisen altså ikke en afgørende rolle her.

Hvorfor skal man købe en MFi oplader, i stedet for en oplader til iPhone fra Apple

I alle Lightning kabler som blandt andet bruges til at oplade iPhone, iPad & iPod, sidder der en chip som godkender opladeren til brug med din iPhone. Mange har nok fået den klassiske besked når de oplader med en uoriginal oplader – ”tilbehøret understøttes ikke af denne enhed”. Denne besked får man ved f.eks opladning af sin iPhone, da det kabel man oplader med, ikke indeholder den originale chip. Det er som førnævnt, nemlig chippen som godkender et iPhone Lightning kabel til at understøtte opladning af ens smartphone, som en iPhone, eller en tablet som iPad.

Konklusion: Hvilken iPhone oplader skal man gå efter, når man skal købe en ny?

Vi har i dette indlæg, konstateret at der findes tre forskellige typer af Lightning kabler:

  • Uoriginale Lightning kabler

Fordele: Utroligt billige, kan typisk fås for under en halvredser

Ulemper: Lav holdbarhed, typisk 1-2 måneder, og stor chance for at tilbehøret ikke understøttes.

  • MFi iPhone kabler

Fordele: Høj holdbarhed, Lightning chips der altid godkender ens iOS system på trods af opdateringer til styresystem. Du kan shoppe dette kabel og andet MFi udstyr, lige her

Ulemper: Er dyrere en uoriginale kabler, men stadigt billiger end originale iPhone kabler.

  • Originale Apple iPhone opladere

Fordele: Bliver ved med at godkendte iOS styresystemet på trods af opdateringer.

Ulemper: Opladere & kabler i den dyreste ende af skalaen, med en lav til medium holdbarhed

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *