Borebiller og hvad så?

3. december 2018 By Eskild Strudsberg

Borebiller og hvad så?

Som overskriften måske fejlagtig antyder, så er det ikke for at negligere problemer med hverken husbukke eller andre træødelæggende insekter.  Det er mere en konstatering af, at hvis man støder på disse, så skal der handles – og på den rigtige måde.

I takt med den stigende hushandel herhjemme, ser man flere og flere eksempler på ødelagt tagkonstruktioner, hvor spær og lægter har huller efter orm eller biller, der æder træ.  Det er selvsagt ikke smart, hvis disse skal bære taget, når de bliver mere og mere svækket.

Tegn på borebiller

En klar indikation på, at der er noget galt kan man se, med det blotte øje. Fint savsmuld der drysser ud af træet er et sikkert tegn på, at noget er galt – og der skal gøres noget.  Et gammelt husråd er petroleum. Men lad det være sagt med det samme.  Det virker overhovedet ikke. Dette kommer fra skadedyrslaboratoriet, der har testet det ud – uden nogen form for effekt.

Inden man selv går i gang med bekæmpelsesmidler bør man tage sig i agt, at denne type udbedring af ejendommen skal have en langtidsvirkende effekt, da huset sikkert skal sælges igen, og en tilstandsrapport vil fortsat afsløre disse huller i træ fra Borebiller – (Anobium punctatum).  Som ovenfor nævnt kan det også være husbukke, der æder i træet.  Så det behøver ikke være træorm. Det kan man se på hullernes størrelse.

Skadedyrsbekæmpelse

Det er særdeles vigtigt, at man sikrer sig en garanti mod at de ikke kommer igen, efter man har sprøjtet mod dem. Mange professionelle tilbyder 10 års garanti.  Derfor bør det være på sin plads, at man konfronterer disse, inden man selv går i gang med at sprøjte med gift. Dels fordi, de har en stor viden og forstand på, hvordan det rigtige middel mod borebille virker – og derudover kan de hurtigt rådgive, om det nok ikke er en opgave for dem, der har speciale indenfor borebiller skadedyrsbekæmpelse.

I hvert fald kan et hustjek fra dem hurtigt opklare om man skulle have andre skadedyrsproblemer som væggelus, sølvfisk eller myrer.  Skadedyr i hjemmet er efterhånden ret almindeligt.  Men får man det ikke stoppet i tide, kan det hurtigt udvikle sig og husets værdi forringes, ligesom det er decideret umuligt at afhænde en ejendom, hvor der findes anmærkninger i tilstandsrapporten forårsaget af skadevoldere.  Det siger sig selv, at det vil være en god investering med et skadedyrstjek, der kan belyse og evt. forebygge problemer.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *