Emballage – det oversete

28. september 2018 By Eskild Strudsberg

Emballage – det oversete

Uanset om det handler om fransk vintage og nips, modetøj, brugskunst eller noget helt andet: Emballage skal der til, og hvor utroligt det end måtte lyde, er det meget ofte en overset “detalje” i mange især mindre virksomheder. Ikke mindst når det handler om at gennemføre kalkuler og lægge en effektiv indkøbsstrategi. Mange emballageleverandører har meget stramme regler for minimumsordrer – og/eller krav om meget store indkøb for at opnå attraktive priser. Mange nyetablerede kender ikke til de muligheder, der findes for at gå andre steder hen og købe ikke blot billigere men bedre emballage.

Fra lille iværksætter til stor leverandør

Når der er plads i et marked til at gøre ting bedre, er der altid nogen, der griber bolden. Det gælder indenfor alle brancher, og ingen steder har det været mere tydeligt end efter online markedet er eksploderet. Se blot på de mange nye muligheder, der er indenfor rejsebureauer, tøj, lån (som her) og – i dette tilfælde – emballage.

Firmaet Jakodan A/S i Kolding er et konge-eksempel på det. De så, hvordan de store leverandører på markedet på det nærmeste skamred nyetablerede virksomheder indenfor især webshops – og det gav dem ideen til at gøre det anderledes og bedre. Og der var ikke langt fra ide til handling.

På ganske få år er de vokset til at være de facto leverandøren af emballage til den danske online handel og en meget stor del af detailhandlen i rigtige butikker også. Og det gælder emballage i alle afskygninger – ikke mindst til forsendelser. Det er jo en stadigt større del af salget af varer, der foregår online.

Blandt meget andet er det især varer som:

Det er tydeligt, at det er webshops, der tager en stadigt større del af markedet, og det er i øvrigt også den døgnåbne webshop fra Jakodan, der står for langt størstedelen af salget.

Emballage og miljø

Mange bekymrer sig om det stigende forbrug af emballage til forsendelser, men vi skal jo se på nettoresultater miljømæssigt, og når folk handler online, skal de ikke ud at køre efter deres varer. Det betyder mindre udledning af drivhusgasser.

Samtidig er der en stor bevidsthed om at vælge miljøvenlig emballage, og det er også et område, som Jakodan A/S er stærkt fokuseret på: https://www.jakodan.dk/tema-emballage/miljovenlig-emballage.html

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *