Nordisk minimalisme og råhed når det er bedst

27. september 2018 By Admin

Nordisk minimalisme og råhed når det er bedst

Plankebordene har vundet indpas i de danske hjerter og danske hjem, fordi de passer så godt ind i det nordiske look, som mange herboende har en forkærlighed for. Den nordiske indretningsstil er karakteriseret ved neutrale, diskrete farver, gerne i kølige og grålige nuancer, samt rene, klare linjer.

For at bryde denne nærmest kliniske minimalisme inddrages ofte planter og andre organiske elementer, såsom uldtæpper, som med deres levende strukturer bringer lidt liv til det simple look. Grundet deres naturlige ophav passer plankebordene perfekt ind i den nordiske indretningsstil.

Derudover passer de også ind, fordi de fås i et væld af farver og udtryk. Alt efter hvilke overfladebehandling bordet har fået, kan den samme træsort se ud på vidt forskellige måder, hvilket giver forbrugerne mange forskellige muligheder.

Plankeborde fortæller en historie

Et håndværkerlavet plankebord kan holde i en livstid og længere, hvis man passer godt på det. Dermed kan bordet blive til et arvestykke, som gives videre til den næste generation. På den måde føres ikke kun træets egen historie videre men også den forrige generations.

Men når man køber et plankebord, får man ikke kun et lækkert møbel i massivt træ – man får også et stykke af den danske natur ind i sit hjem. Denne historie kommer til syne i form af træets åretegninger, som fortæller en historie om dets alder, og hvor længe det har stået.

Vil man vide mere om sit bords historie, kan man spørge forhandleren ad. Har du købt dit bord af en snedker, kan han højst sandsynligt fortælle dig, hvor træet har stået henne. Et eksempel på en snedkervirksomhed som har godt styr på sine træer er Kærbygård.

Kærbygård anvender træ fra eget skovområde i deres produktion af plankeborde. Skulle plankerne ikke være af eget ophav, kommer de fra andre skove på Fyn.

Plankeborde i alskens former

Langt de fleste plankeborde har en aflang og rektangulær form, da træets naturlige højde udnyttes under produktionen til at give bordet dets ”planke-look”. Men plankeborde fås ikke kun i denne form men kan sagtens antage andre former.

Ønsker man et rundt plankebord, er dette ganske muligt – det gælder bare om at finde en producent, der har denne type produkt på lager, eller en snedker, som kan lave dit unikke bord for dig.

Henvender man sig til en snedkervirksomhed for at få lavet sit helt eget unikke plankebord, kan man faktisk også bede værkstedet om at lave mindre møbler ud af det resterende træ. Dermed opnår man forskellige møbler med samme look og udtryk, hvilket skaber sammenhæng i indretningen.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *