En sofa er en beslutning

18. februar 2019 By Eskild Strudsberg

En sofa er en beslutning

Når du skal have en ny sofa, så pas på med at falde for den første, du ser, og som du kan lide. Det hænder nemlig ofte, at vi kommer til at lave et fejlkøb. Vi har glemt at tage mål derhjemme, så vi ved, hvor stor en sofa vi kan have i rummet, hvor den skal stå. Sofaer er nemlig nemme at få til at se godt ud på alle mulige udstillinger. Det er ligegyldigt, om du går i en decideret møbelforretning eller i et supermarked. Designerne ved altid, hvordan de skal få et produkt til at tage sig bedst ud. Det er deres job.

Køb sofa med omtanke

Men når du skal købe en sofa, så husk altid at bestemme dig for, hvilken slags sofa du vil have i forvejen. Altså inden du går på indkøb. Skal det være en hjørnesofa? Har du plads til den? Skal det være en sofa, som du kan slå ud til at blive en soveplads også? Det er blot nogle af de spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du falder for, den flotteste du hidtil har set.

Hvilket materiale skal den være lavet af? Det er nok det næste spørgsmål, du bør stille. Der er forskel på, om den skal være lavet af stof, kunststof eller læder. Der er ikke kun forskelle i prisen. Der er også forskel på, hvordan du holder den nye sofa pæn og ren. Er sofaen lavet af stof, kan den være lidt sværere at holde ren, end hvis den er lavet af læder. Men dens hynders stof kan til gengæld tåle at komme i vaskemaskinen. En lædersofa, skal du holde ren ved at bruge knofedt. Så der er fordele og ulemper ved begge typer.

Anvendelse

Og så er der lige det, at sofaer er mange ting og bruges til mange ting. Hvor skal den stå? I din stue i et venteværelse, eller skal den ind i et stort kontor og anvendes som ’samtalemøbel’?

Selv ville jeg ikke købe en stor hjørnesofa, hvis jeg skulle bruge den i min praksis. Til min praksis ville jeg købe en helt almindelig sofa, som min klient kan sætte sig på eller lægge sig på. Til gengæld ville jeg ikke have noget imod at købe en stor hjørnesofa til min stue derhjemme.
Til min stue derhjemme ville jeg nok ikke købe en sofa, som er betrukket med kunststof. Men det er ikke utænkeligt, at jeg ville vælge en sofa med kunststof til min praksis. Det har noget at gøre med, at det som regel er meget nemt at holde kunststof rent, mens jeg selv synes, at jeg vil have den ægte vare derhjemme. Derhjemme tror jeg, at jeg ville gå efter en sofa med almindeligt holdbart stof. Det, synes jeg, er rarest om sommeren. Og om vinteren. Læder bliver for klamt i varmen. Det er lidt ubehageligt at sætte sig med shorts på i en lædersofa, når man sveder. Det synes jeg i al fald. Og jeg er vist ikke hende, som står med læderrens og pudser en sofa af i min fritid. Det må jeg indrømme.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *