Nem aftensmad: opskrifter på god mad

14. februar 2019 By Admin

Nem aftensmad: opskrifter på god mad

Vil du gerne lave billig og sund aftensmad hver dag?

Sidder du her ved skærmen og søger efter tips og tricks til at orke at servere lækker mad? Både luksus gæstemad til fredag aften og sund mad til dine kræsne børn?

Lyder opskrifter på nem aftensmad, som du kan lave på 30 minutter bare super godt i dine ører?

Vi ved det jo godt allesammen. Hjemmelavet mad er det bedste både for økonomien, helbredet og miljøet. Bare det var lidt nemmere, ikke?

Vi er jo ikke husmødre allesammen, og der er ingen grund til at lade som om, at vi kan begynde på aftensmaden flere timer i forvejen.

Her får du 3 gode tips til, hvordan du kan gøre både dine børn, din ægtefælle og dine gæster lykkelige i låget hver dag, når de sætter sig ved aftensmaden.

Hvad skal vi have til aftensmad?

De fleste af os har måske erfaring nok til at sætte god, sund og billig aftensmad på bordet i en fart, så saltkværnen står og ryger af bar overophedning.

Boller i karry, spaghetti, fiskefilet og risengrød. Mange familier serverer faktisk de samme 8 retter om og om igen.

På den måde går det hurtigt.

Men det bedste, du kan gøre for din egen glæde ved at lave mad og for din familie og dine gæster, er at skifte lidt ud i opskrifterne ind i mellem.

Lad dig inspirere af dygtige folk, der bruger timer, dage, uger og måneder på at afprøve nye ideer.

Næste gang børnebørnene eller din ægtefælle spørger: Hvad skal vi spise til aftensmad?

Så kan du svare: vi skal have noget nyt, og jeg lover, at du bliver vild med det!

Hvordan finder jeg de bedste opskrifter?

Når du mangler inspiration, er der 3 veje, du kan gå:

  • Søg på nettet efter madblogs. Her er der mange at vælge imellem, og du kan finde frem dine yndlingsopskrifter og gemme dem som links efterhånden.
  • Gå på biblioteket. Ja, det lyder måske oldschool, men der er nu noget særligt i at stå med en rigtig bog i hånden og bladre i de mange, smukke og topstylede madbilleder.
  • Spørge dine kollegaer, venner eller på sociale medier efter gode ideer. Vi taler gerne om de opskrifter, vi virkelig gør os umage med. Men opskrifter på nem aftensmad, der er god til at pifte en onsdag op med, glemmer vi at dele. Lav en opslagstavle på kontoret, hvor I kan inspirere hinanden.

Når du har et par gode opskrifter at forsøge dig med, så snup gerne et par billeder undervejs og hæng dem op på tavlen, hvis du altså valgte at finde opskrifter med tip nr. 3.

Så kan I dele jeres kæmpe successer med tømte, slikkede tallerkener og runde maver.

Det er faktisk et endnu bedre tip også at dele de øjeblikke, hvor den gode opskrift resulterede i noget, der lignede en ulykke og helst ikke skulle have forladt køkkenet.

Den slags erfaringer er nemlig dem, vi hjemmekokke lærer mest af, ikke?

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *