Fang de flyvende insekter

29. april 2019 By Admin

Fang de flyvende insekter

“Se mor – En super flot sommerfugl” – “Hvor er den min skat?” – “Nu forsvandt den igen”.

Mange har prøvet den situation og det er da heller ikke så mærkeligt. De er lynhurtige sådan nogen insekter og selvom de er super flotte, så når man kun lige at se dem i et splitsekund før de er væk igen.

Men det kan du lave om på.

Det handler om at have lysten til at studere dem. Dernæst skal man finde en måde at indfange dem på, så man kan kigge nærmere på dem.

Med et sommerfuglenet bliver dette muligt. Det vejer næsten ingenting og kan foldes sammen og tages med i tasken, så man kan tage det frem når man har brug for det.

Det har en teleskop stang, så man kan række længere ud.

Gode råd til at fange sommerfuglene

Gå efter at fange dem når de har sat sig på en blomst eller lignende, så er det meget nemmere dels at komme tæt på dem (Fordi de tror at de er camoufleret), dels at indfange dem uden at gøre skade på dem – For vi ønsker jo selvfølgelig at slippe dem fri igen når vi har kigget på dem.

Sommerfugle er skrøbelige væsener og de har silkebløde gennemsigtige vinger som du for alt i verden ikke må røre. På vingerne sidder der noget støv som er det der gør at de kan flyve.

Sommerfuglene flyver rundt for at finde mad – De suger nektar af blomsterne og vil derfor højest sandsynlig sætte sig på en blomst. Det er trods alt nemmere at fange en sommerfugl når den sidder stille end når den bevæger sig frit rundt i luften.

Når du har fanget den vil du have den i dit lange net. Herfra er det nemt at få den ned i en beholder, f.eks. et insektglas hvorfra du kan kigge nærmere på den.

Husk at passe godt på den, da den gerne skulle sættes fri igen i samme tilstand som den blev fanget.

Sommerfuglenes udvikling

er det som man kalder for en fuldstændig forvandling. Fuldstændig forvandling betyder at de udvikler sig fra at være 1 ting til noget fuldstændig andet når de bliver voksne. Her starter den med at være æg og går over til at være larve. Larven forpubber sig og ud af pubben kommer den smukkeste sommerfugl.

Det er ikke en helt enkel proces. Og i processen går der en del larver til der bliver spist af fugle mv.

Sommerfuglene har udviklet et særligt camouflage system der får dem til at ligne rovfugle øjne eller andet der skal skræmme deres modstandere væk.

Dens eneste opgave er at parre sig og lægge æg så arten kan leve videre. I Danmark er de tilpasset de 4 årstider hvor de ligger trygt inde i pubben vinteren over.

Der findes mange forskellige slags sommerfugle. Det er ikke kun de flotte og farverige dagsommerfugle som man betragter som det. Også møl og natsværmere hører ind under samme kategori, selvom man ikke umiddelbart havde tænkt det.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *