Gode mødefaciliteter

2. juni 2023 By Eskild Strudsberg

Gode mødefaciliteter

Du kender godt den der lidt betuttede følelse du får, når du træder ind i hotellets imponerende lobby og får at vide, at mødelokalet ligger nede i kælderen. Du går ned ad den brede trappe. Finder mødelokalet, og træder ind i et kæmpe rum, hvor der er dunkel belysning, teknikere, der kæmper med AV udstyr – og en lidt indelukket, muggen lugt. Du finder dit navneskilt og lægger din lap top ved siddepladsen. Går ud af rummet igen og finder en ’buffet’, hvor der står termokander med skoldende varm kaffe eller vand til te. Og nogle tørre småkager!

Fra cool til klodset

Du tager en kop. Hælder kaffe op. Finder en lille kapsel med mælk – som du selvfølgelig kommer til at spilde ud over hele buffetens dug, da du forsøger at åbne kapslen. Du får hjælp af en venlig pige til lige at fjerne det værste og få åbnet en ny kapsel. Det er ikke en god start på et langt – og måske i virkeligheden kedeligt – møde. Din dag lover ikke godt. Også selv om du har forberedt dig godt på mødet. Du har alle argumenterne og spørgsmålene klar. Du har læst agendaen og de forskellige oplæg igen og igen. Og du har tjekket ind med din leder, at du har de rigtige pointer. Du har set alle de forskellige præsentationer, som de andre mødedeltagere har sendt dig. Du har selv sendt dem din.

I har udvekslet meninger og argumenter via mails – på forhånd, så du kender alt til, hvad de andre mødedeltagere vil sige og argumentere for. Nogle har nogle gode pointer. Andre har bare kørt et eller andet ideologisk vås ud, som faktisk ikke er særligt konstruktivt. Og ja, du har godt nok undret dig over, hvorfor de har sendt det der politiske vås. Et møde, hvor folk møder op – sådan fysisk – skal jo være konstruktivt. Kan de ikke respektere det? Og kan dem, der har arrangeret mødet, heller ikke forstå det?

Rammerne er ALT

Rammerne for et konstruktivt møde er altafgørende. Det nytter ikke noget at kalde flere mennesker til møde – fysisk, og så tilbyde dem mødefaciliteter af middelmådig kvalitet. Som fx dette, nede i hotellets kælder, hvor der hverken er dagslys eller frisk luft.

Næh, havde det været dig, der skulle arrangere mødet, så ville du helt sikkert have valgt de der skønne, lyse og veludstyrede mødelokaler i Lillerød, som du besøgte for et par måneder siden. Eller var det Allerød? Det kan du ikke lige huske. Men det er uvedkommende. Lillerød og Allerød er jo det samme: Et smukt sted i Nordsjælland, hvor du både kan finde store og mindre mødelokaler.

Ja, nu skal I så sidde i en kæmpe sal, hvor det runger. I er otte mødedeltagere. Du ved, at du – henne omkring frokosttid både vil være sulten og udmattet efter at have lyttet til den der ventilator, der sørger for ’frisk’ luft. Nej, det bliver ikke et godt møde. Men du er indstillet på at være positiv alligevel. Og nu er din kaffe kold. Du sætter koppen fra dig på buffeten. Er ligeglad med, at den efterlader en ring på den der dug, der bare kan suge snavs og spildt væske til sig.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *