Hvor kan man se virksomheders regnskab?

20. september 2018 By Admin

Hvor kan man se virksomheders regnskab?

Har du interesse i at kende til en specifik virksomheds regnskaber? Har du et ønske om at sammenligne konkurrerende virksomheders finanser?  Så er der hjælp at hente online.

Der findes en række af online resurser som kan hjælpe med at give dig indsigt i specifikke virksomheders regnskab. Det måske mest velkendte af disse online websteder er CVR på virk.dk.  Her kan du få en bred vifte med information om danske og grønlandske virksomheder. Det er alt lige fra kontaktoplysninger og adresser til de pågældende virksomheders brancher, deltagere og meget andet. Og som du nok kan regne ud, er det også muligt at finde virksomheders regnskaber, hvis de er offentliggjorte.

Hvorfor gøre sine regnskaber offentlige?

Det er ikke alle virksomheder som ønsker at offentliggøre sine regnskaber, men der er mange som vælger at offentliggøre dem. Det skyldes, at der er mange fordele ved at lade offentligheden se sin virksomheds regnskaber. Det kan for eksempel udvise selvsikkerhed, og gøre din virksomhed mere pålidelig, da du er villig til at stå ved din økonomiske situation.

Det kan hjælpe dig med at få investorer, sponsorer og samarbejdspartnere. Derfor er der mange virksomheder som vælger at vise sine regnskaber frem ved at offentliggøre dem online. Men hvad indebærer regnskab egentlig, og hvorfor kan det være smart at kende til en virksomheds regnskab?

Hvad er regnskab?

For at forstå hvad du kan få ud af at kende en virksomheds regnskab, bør vi først fastlægge hvad et regnskab indebærer. En virksomheds regnskab er en udregning og klargørelse over, hvilke indtægter og udgifter den pågældende virksomhed har.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for de fleste, at det er en nødvendighed at holde styr på regnskabet, da det kan betyde, hvorvidt virksomheden får økonomisk succes, eller om den kommer til at vakle. Enhver virksomhed eksisterer jo under præmisserne, at den skal skabe et overskud. Selv nonprofitorganisationer skal holde styr på sine regnskaber for at kunne fortsætte sit arbejde, da udgifterne skal balanceres med indtægterne. Hvis ikke organisationen kan betale sine egne udgifter, vil organisationens velgørende formål ikke få nogen hjælp.

Et regnskab består helt konkret af 2 hovedfaktorer, nemlig balancen og resultatopgørelsen:

  • Balancens formål er at vise dine værdier og din gæld. Det giver dig et billede af, hvad du ejer, og hvad du skylder.
  • Resultatopgørelsen fortæller derimod om din virksomheds økonomiske situation, og kan fortælle om din virksomhed har over- eller underskud.

Har du interesse i at lære mere om regnskab, kan du læse mere online.

Hvorfor bør jeg kende en virksomheds regnskab?

Der kan være mange årsager til, at det kan være smart at kende en virksomheds regnskaber. Du vil også hurtigt opdage, at regnskaber for forskellige virksomheder kan variere meget. Der er nemlig forskellige krav til, hvordan regnskaber skal udføres alt efter, hvor stor den pågældende virksomhed er. For eksempel vil en lokal forretning som sælger brugskunst på en lille skala slet ikke have samme krav omkring, hvad der skal redegøres for i sit regnskab, som en stor virksomhed som Novo Nordisk vil.

Det kan være en fordel, når man opstarter sin egen virksomhed, da det kan virke overvældende at skulle overskue en et regnskab på egen hånd. Det kan naturligvis hjælpe at ansætte en revisor til at overse sine regnskaber, men er man en mindre virksomhed kan det være problematisk økonomisk.

Få hjælp til at føre dit eget regnskab

Inspiration kan dog også være en anledning til at se på andre virksomheders regnskaber online. Det kan nemlig hjælpe dig med at få en idé om, hvordan regnskabet skal balanceres. Du vil typisk kunne få et rudimentært billede af en virksomheds regnskab via redskaber som CVR, men kan gøre klogt i at betale for et abonnement for at få et mere detaljeret overblik.

Regnskab behøver ikke være svært, og du kan på enkel vis få adgang til mange virksomheders regnskaber online.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *