Studerende – hvilken a-kasse skal jeg vælge?

17. september 2018 By Admin

Studerende – hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Som studerende er det ikke altid lige nemt at finde ud af, hvilken a-kasse man skal vælge. Mange forstår slet ikke vigtigheden af at have en god a-kasse, selvom man studerer. Både hvorfor du skal have en a-kasse, men også hvad du skal vælge ud fra, kommer vi ind på her i guiden. Læs med og bliv klogere.

Hvorfor skal jeg have en a-kasse som studerende?

Der er mange gode grunde til at vælge at være medlem af en a-kasse, når du er studerende. Den primære årsag er, så du ikke står uden indkomst, hvis nu du ikke får et arbejde direkte efter, at din uddannelse er færdig. Har du været medlem i en a-kasse i minimum et år, så er du nemlig berettiget til dagpenge, såfremt du søger dem inden for 14 dage, efter din uddannelse er afsluttet. Er du i tvivl om reglerne, og hvordan du helt praktisk gør, så anbefaler vi at du kontakter din a-kasse. De vil kunne hjælpe dig nærmere med de forskellige procedurer. En af de andre årsager til, at det giver mening at have en a-kasse, selv når du studerer er, at du kan komme på forskellige kurser, workshops og modtage karriererådgivning. Har du brug for lidt rådgivning til at skrive ansøgninger, til jobsamtalen og så videre, så står a-kassen klar til at hjælpe dig.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Det kan virke svært at vide, hvilken a-kasse man skal vælge, når man studerer. Man kan jo ikke helt være sikker på, hvilken branche man havner i. I nogle brancher ved du det på forhånd, for eksempel hvis du læser til lærer eller til journalist. Men læser du til noget lidt bredere som for eksempel salg, så kan det være meget svært at vide. Hvis du allerede kender din branche, så kan det give god mening at finde en a-kasse inden for den branche, du skal arbejde i. Det vil nok koste nogle penge, for det er ikke alle a-kasser, der er gratis for studerende. Slet ikke de lidt mindre. Dog kan pengene vise sig at være rigtig godt givet ud på den lange bane ved at vælge sådan en a-kasse. Har du ikke penge til det, så kan det også være en god idé at vælge en a-kasse, der er gratis. Du optjener nemlig stadig til dagpengene, hvis nu du står uden arbejde, når din uddannelse er overstået.

Skal jeg også have en fagforening så?

Som nævnt giver det rigtig god mening at være med i en a-kasse, men skal du også have en fagforening? Det er der ikke lige så mange studerende der har. Fagforeningen hjælper til, hvis der er nogle problemer på arbejdspladsen. Det kan for eksempel være, hvis du ikke får din løn på studiejobbet. Om hvorvidt du er medlem af en fagforening bør du lade være op til dit budget. Arbejder du en større virksomhed med styr på tingene, kan du sagtens vente, til du er færdig uddannet. Det bør dog være en vurdering, som du selv laver.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *