Køber du for meget til dig selv?

29. august 2018 By Admin

Køber du for meget til dig selv?

Er du typen, der nærmest ikke kan gå igennem strøget eller shopping centeret uden at komme derfra med utallige poser med nye lækkerier til dig selv? Vi kan alle gå lidt amok med dankortet engang imellem, hvor det måske bliver svinget lige lovlig mange gange. Synes du, det har taget overhånd for dig?

Læs med og se om du kan nikke genkendende til lidt for mange punkter.

Nyt til din udstråling

Kan du godt lide at shoppe nye outfits, der kan give dig en ny smart udstråling? Der er intet i vejen med at ville tilføje lidt nyt til garderoben, men er det måske blevet for meget? Bugner garderobeskabet med massevis af klæder, hvor du aldrig har haft det halve af det på, har du måske et problem.

Hvis du fx er helt vild med fx Baum & Pferdgarten, og kan du ikke nænne at gå uden om ”se udvalget her” uanset om det er i en butik eller på nettet, har du måske et problem, hvis du altid ender med at købe noget. Der er intet galt i at kigge og måske købe noget engang imellem, men hvis det nærmest bliver en tvangshandling, at du må købe noget, skal du måske overveje dine købevaner en ekstra gang.

Ting til velvære

Køber du ting, der skal gøre, at du får et bedre velvære, men er det som om, du aldrig helt får stillet dit behov? Du har måske købt en rullemadras, da det skulle give en mere behagelig og hygiejnisk søvn. Du køber ny sofa gang på gang for at få en bedre siddekomfort. Sådan kan det blive ved. Du prøver forgæves at få lige lidt mere velvære ind i dit hjem og i dit liv, selvom det faktisk er ret godt, det du har i forvejen.

Hvis du har svært ved at vide, hvornår det er godt nok, kan du have et problem med altid at ville købe nye ting til dig selv, der gør, at du får et bedre velvære.

Gemmer der sig andre behov under overfladen?

Er der noget af dette, du kan nikke genkendende til ind til videre? Det kan være, du har et underliggende behov, du prøver at stille ved at købe ting, hvad end det er til dig selv eller til hjemmet, eller noget helt tredje. Har du på fornemmelsen, at dette er tilfældet, skal der muligvis et nyt mønster til.

Det kan være svært selv at finde rede i, hvad det egentlig er, der ligger bag sine købevaner, og hvorfor det måske har taget overhånd. Snak med nogen om det, enten en professionel eller familier og venner.

Det er altid en god start at snakke højt om det for at finde ud af, om der rent faktisk er et problem, der skal løses.

 

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *