Musik eller drama?

11. januar 2019 By Eskild Strudsberg

Musik eller drama?

Som forældre til et barn, som har det svært i skolen, får man dårlig samvittighed. Hvad har jeg gjort forkert? Hvorfor har mit barn det ikke godt? Er der et problem, som vi ikke ved noget om, og som vi skal have en læge til at se på? Spørgsmålene er mange bekymringerne, er mange. Det kan blive et stort problem.

Skolen vil som regel gøre opmærksom på, hvis der er faglige problemer. Det kan være, at de har opdaget, at dit barn har problemer med at lære at læse. Eller ikke helt kan falde til ro i undervisningen. Det kan også godt tænkes, at dit barn oplever, at det føler sig udenfor. Ensomt. Måske bliver det mobbet. Den slags vil skolen kunne gøre dig opmærksom på. Men hvis nu barnet – i den der 13 – 14 års alder – er et stille barn. Som følger med i undervisningen, som klarer sig fint, men alligevel sender dig et signal om, at han eller hun ikke føler sig godt tilpas. Hvad gør du så? Hvad har du af muligheder?

Humøret

Der sker det med børn i teenagealderen, at deres humør svinger. Hormonerne myldrer rundt i kroppen, og det kan være rigtig svært for et barn i den alder at finde ud af at håndtere det. For de fleste børn og deres forældre er det ikke en overraskelse. Vi er gode til at tale om den slags problemer. Men nogle børn får problemer, de mister deres koncentrationsevne og får svært ved at følge med undervisningen. Andre igen mister selvtilliden. I en del tilfælde fører det til konflikter i familien.

I et tilfælde, hvor dit barn har mistet selvtilliden og lysten til at gå i skole, kan du måske hjælpe det med at oprette selvtilliden igen ved at få en terapeut til at hjælpe det. En coach kan måske være den rette til at hjælpe dit barn igennem en svær periode. Men der er også en anden mulighed: Du kan tale med dit barn, om det vil være en løsning, at det kommer på efterskole. Sådan væk fra familien og skolen. Der er nemlig mange muligheder med efterskoler.

Kreative efterskoler

Du kan sende barnet på en musikefterskole, en drama efterskole eller en efterskole, hvor sport har fokus. Dette er bare enkelte eksempler. Alle efterskoler tilbyder samtidigt undervisning i de fag, som er bundne prøvefag for 9. eller 10. klasse. Bare søg på ”efterskole 9. klasse”, og du vil se, at mulighederne er mange.

Mange tidligere efterskoleelever har udtalt, at de har været rigtigt glade for at komme på efterskole, fordi de har haft en mulighed for at komme væk fra den almindelige skole, og samtidigt har de fået lov til at møde jævnaldrende, som ikke kendte dem. Det har givet dem mulighed for at vise, hvad de kan, og ikke hænge fast i et mønster, som de har fået udstukket gennem flere år i den samme skole.

Samtidigt udtaler de også, at de sætter pris på at lære også de kedelige fag, som fx dansk eller matematik, fordi de får lov til at få undervisning i noget, som virkeligt interesserer dem. Fx dans eller IT.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *