Skorsten til pillefyr

15. januar 2019 By Eskild Strudsberg

Skorsten til pillefyr

Ønsker man at erstatte sin almindelige brændeovn med et pillefyr, vil man ofte kunne bruge den eksisterende skorsten, måske med modifikationer. Her må en skorstensfejer tages med på råd.

Pilleovne arbejder med en virkningsgrad på op til 94 %. Røgtemperaturen er under 100°C. Derfor anbefales en skorsten, som er ufølsom over for den kondens, der vil forekomme.

Har man en traditionel muret skorsten, eller en skorsten med Isokern, kan man med fordel for at undgå kondens, indbygge et nedsænkningssæt i skorstenen.

Isokern har et nedsænkningsæt i keramik, som hedder Schiedel og Metalbestos 25 som er et syrefast rustfrit rør, er også beregnet til at nedsænke i skorstenen. Disse nedsænkningssæt kan købes hos os. Røgrørets placering for forskellige typer brændeovne er forskellig. Derfor vil en ny ovn (brændeovn eller pillefyr) måske kræve en ændring af tilslutningen til skorstenen. Ønskes en ny skorsten i et eksisterende hus, vælger de fleste en stålskorsten.

Metalbestos

Vi anbefaler en skorsten af mærket Metalbestos kan også købes i vores forretning. Metalbestos Multi50 er en nyudviklet rustfri stålskorsten med multi-funktion .

Den nyudviklede Metalbestos Multi50 Stålskorstens-system repræsenterer væsentlige teknologiske forbedringer. Ståltykkelsen i det rustfri inder- og yderrør er blevet forøget med 50 % til 0.60 mm, hvilket betyder en mærkbar forbedring af holdbarheden.

Den ny højeffektive CMS-isolering har gjort det muligt at reducere isoleringstykkelsen fra 60 til 50 mm. Den forbedrede isolering betyder, af de enkelte skorstens-længder og isolerede skorstens-dele er blevet nedbragt med 30%. Den lave egenvægt betyder let håndtering og montering.

Multi50

Multi50 kan anvendes til traditionelle olie- og gaskedler samt brændeovne. Den nye konstruktion gør det nu muligt at montere skorstenen med en kondens-pakning, således at den samme skorsten umiddelbart kan anvendes til lavtemperatur- og kondenserende kedler.

Metalbestos Multi50 er fremstillet med et teknologisk højtudviklet CMS isoleringsmateriale der modstår temperaturer indtil 1100°C uden beskadigelse, og har et smeltepunkt på 1470°C.

Dette sikrer, at isoleringsmaterialet er ubeskadiget efter en skorstensbrand. CMS isolering består af Calcium-Magnesium-Silikat fibre med meget høj isoleringsevne, og dermed lav overfladetemperatur på skorstenens yderside. Den effektive isolering betyder minimum sod afsætning, mindre risiko for skorstensbrand og større driftssikkerhed. Isoleringsmaterialet har en lav vægt, hvilket betyder at den færdige skorsten er let at håndtere og installere.

Metalbestos er godkendt af By- og Boligministeriet under godkendelsesnummer MK 10.31/1487. Ud over den krævede afprøvning til brug for godkendelsen, har Metalbestos gennemgået en forlænget brandprøvning. Metalbestos Multi50 er specielt velegnet til pejs og brændeovne. 10 Års garanti.

Læs meget mere om pillefyr i guiden på Pengeguru.dk, klik her

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *