Ny teoriprøve ved betinget frakendelse af kørekort

6. februar 2019 By Eskild Strudsberg

Ny teoriprøve ved betinget frakendelse af kørekort

Skal jeg til ny teoriprøve ved betinget frakendelse af kørekort? Det spørgsmål skrev jeg i googles søgemaskine for flere måneder siden, af gode grunde og her er hvorfor!

Dagen var engang i december 2017 hvor jeg og min familie var klar til, at skulle afsted på kør selv skiferie. Vi havde glædet os til denne tur i meget lang tid, da vi både skulle på skiferie og holde jul i det fantastiske land Norge. Vi satte os i bilen om natten og kørte mod Frederikshavn.

Vi var en smule forsinket, så jeg kørte måske lidt hurtigere end jeg måtte, men ikke noget vildt på nogen måde. Jeg kørte måske 135 km/t på motorvejen, hvor jeg måtte køre 130 km/t, så det var ikke den helt store overtrædelse af færdselsloven. Nej, der hvor jeg virkelig dummede mig var lige efter Sæby.

Her gik jeg fra og have kørekort til, at få det frakendt betinget

Lige efter Sæby ophører motorvejen og dermed går man fra, at må køre stærkt til ikke, at må køre stærkt. Jeg sad fuldstændig i mine egne tanker og drømte om, at inden for 24 timer ville jeg have ski på mine fødder og bare stå ned ad løjperne med fuld skrald.

Jeg vågner pludselig op ved, at hele bilen mere eller mindre lyste op i en rød farve. I første omgang troede jeg, at det var en bil der holdte i siden og trykkede på bremsen, men to sekunder efter slår det mig.

Fu*************K, jeg var udmærket klar over, hvad klokken var slået, jeg havde overset de tusindvis af skilte der advarede mig om, at motorvej ophører og jeg havde bare fortsat med mere eller mindre uændret hastighed. Det røde lys var selvfølgelig en fotofælde. Jeg bremsede selvfølgelig ned så hurtigt jeg kunne, men skaden var jo sket, men hvor stor var skaden så?

Ny teoriprøve til bil eller ej?

Jeg sad med en kæmpe klump i halsen over uvisheden om, at jeg snart sad på færgen og ikke vidste om jeg havde fået frakendt kørekortet ubetinget eller betinget. Derfor tog jeg beslutningen om at vende bilen om, vel vidende at jeg måske vil miste færgen til Norge.

Jeg kørte hurtigt tilbage, hvor fotovognen holdte, gik pænt hen til fotovognen og bankede på døren. En meget venlig betjent åbnede døren og sagde med det samme, “når du havde nok travlt med at nå færgen”. Jeg kunne kun give ham ret, og spurgte om han kunne fortælle mig, hvor hurtigt jeg havde kørt og hvilken konsekvens det ville få for mig.

Han kunne fortælle mig, at jeg ville få frakendt kørekortet betinget og jeg skulle til en ny orienterende køreprøve og teoriprøve. Jeg takkede pænt for den “gode nyhed” og skyndte mig, at køre til færgen som jeg nåede.

Frakendt kørekort var en god nyhed troede jeg!

Jeg og min familie gik ombord på færgen glade over, at jeg ikke havde mistet mit kørekort ubetinget, men bare skulle til en ny køreprøve og teoriprøve. På færgen mødtes jeg med resten af min familie, som også skulle med på juleferie. Jeg fortæller om vores uheldig episode med fotovognen, men fortæller samtidig, hvor heldig jeg var. Alle er glade og vi holde den mest fantastiske ferie i Norge.

På vejen hjem på færgen kommer min onkel hen og siger til mig. “Jeg ville ikke forurolige dig på starten af ferien, men du er godt klar over, at hvis du dumper køreprøven, eller teoriprøven mere end to gange, så skal du tage alle dine kørekort om igen”.

Jeg mistede fuldstændig kæben og var mildest talt chokeret over nyheden. Det ville nemlig betyde, at hvis jeg dumpede, så skulle jeg igen tage kørekort til både bil, motorcykel og lastbil med hænger.

Dumper jeg 2 gange til teoriprøven vil jeg miste mit job.

Da vi kom hjem fra ferien ringede jeg til min arbejdsgiver for, at fortælle om min total dumme fejl. Han fortalte mig, at hvis jeg ikke bestod inden for de 2 gange, så var han nødsaget til, at fyre mig, indtil jeg havde generhvervet mit kørekort igen. Det gjorde mig ikke mindre nervøs.

Politiets teoritest 2018

Jeg panikkede måske en smule vil nogen nok mene, men hellere overgør og bestå var min tankegang. Jeg gik straks ind på hjemmesiden Teoritimen.dk og prøvede deres gratis teoriprøve for, at se efter om jeg kunne bestå en teoriprøve. Til min store forbavselse, så havde jeg 12 fejl i mit første forsøg.

Prøv lige og spørg mig om jeg mildest talt var ved, at skide i mine bukser (undskyld udtrykket). Jeg købte adgang til resten af deres teoriprøver, og de prøver er jeg sikker på var grunden til, at jeg bestod teoriprøven første gang med 4 fejl.

Jeg kan nu ikke kun give alt kreditten til Teoritimen, for jeg kontaktede en af mine gamle venner, som jeg vidste var kørelære og han gav mig nogle køretimer, samt undervisning i det køretekniske og hvor var jeg glad for det. For havde jeg ikke gjort det, så havde jeg dumpet noget så grueligt til køreprøven.

Mit råd til jer der har mistet kørekortet

Står du lidt i den situation som jeg stod i for noget tid siden, så gør dig selv den tjeneste og følg mine simple råd.

  1. Tag fat i en køreskole i nærheden af dig og sig du skal generhverve dit kørekort.
  2. Mød personligt op på borgerservice og medbring den dokumentation du har fået fra politiet. Den letteste udvej er, at få hjælp fra en kørelære.
  3. Start med det samme, i at øve dig på teoriprøver. Der er en del online efterhånden, men jeg kan godt anbefale Teoritimen, da de også har en masse teori omkring bilen m.m.
  4. Har jeg sagt du skal øve på Teoriprøven!

Jeg håber disse råd kan hjælpe dig en lille smule og måske få dig til, at være mindre nervøs og slappe lidt af. Du kan sagtens bestå både køreprøve og teoriprøve, hvis bare du øver og øver.

Hilsen

Kasper der igen har kørekort:-)

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *